ANTALYA / MURATPAŞA - Muratpaşa Rehberlik ve Araştırma Merkezi

Nis

İlçe Özel Eğitim Hizmetleri Kurulu Toplantısı Muratpaşa İlçe Milli Eğitim Müdürlüğü Özel Eğitim ve Rehberlik Hizmetlerinden sorumlu Şube Müdürü Ayhan IŞIK başkanlığında 17/04/2024 tarihinde adı geçen kurul üyeleri ile ilçemiz Ramazan Hatice Savaş Özel Eğitim Uygulama Okulu’nda yapıldı.

Ara

Kadına Yönelik Şiddetle Mücadelede 5 Milyon Erkeğe Farkındalık Eğitimi çalışmaları kapsamında merkezimizde görev yapan erkek çalışanlara yönelik eğitim çalışması gerçekleştirilmiştir.

Ara

Bakanlığımızın ÖğretmenİZ kanalının Engel Tanımayan Öğretmenler bölümünde Muratpaşa Rehberlik ve Psikolojik Danışma Hizmetleri Bölüm Başkanı Nuri KURTULUŞ konuk olmuştur.

Ara

3 Aralık Dünya Engelliler Günü nedeniyle ilçemiz Antbirlik İlkokulu'nun özel çocukları, öğretmen ve idarecilerini kurumumuzda misafir ettik.

Kas

Kadına Yönelik Şiddetle Mücadele Muratpaşa İlçe Eylem Planı (202-2025)

Kas

Kurumumuzda "24 Kasım Öğretmenler Gününü" kutladık. Bu vesile ile başta  Cumhuriyetimizin kurucusu büyük önder GAZİ MUSTAFA KEMAL ATATÜRK olmak üzere tüm öğretmenlerimizin 24 Kasım öğretmenler gününü kutluyor,  tüm şehit ve ebediyete intikal etmiş öğretmenlerimizi  saygı, rahmet ve minnetle yad ediyoruz...

Ekm

Muratpaşa İlçe Milli Eğitim Müdürlüğü Psikososyal Koruma Önleme ve Krize Müdahale Hizmetleri sene başı toplantısı 12/10/2023 tarihinde saat 14:00'da kurumumuzda gerçekleştirilmiştir. Muratpaşa İlçe Milli Eğitim Müdürlüğü Psikososyal Koruma Önleme ve Krize Müdahale Hizmetleri Ekibi tarafından hazırlanan 2023-2024 Eğitim Öğretim Yılı Eylem Planına aşağıdaki linke tıklayarak ulaşabilirsiniz.

Eyl

Muratpaşa İlçe Milli Eğitim Müdürlüğü'nde görev yapan Rehber Öğretmen/Psikolojik Danışmanlara yönelik E- Rehberlik Modülü Kullanımı Eğitimi İlçemiz Milli Eğitim Müdürlüğü Özel Eğitim ve Rehberlik Hizmetlerinden sorumlu Şube Müdürü Ayhan IŞIK, Muratpaşa Rehberlik ve Araştırma Merkezi Müdürü Mustafa ACAR  ve Psikolojik Danışma ve Rehberlik Hizmetleri Bölüm Başkanı Nuri KURTULUŞ'un katılımlarıyla Rehberlik ve Psikolojik Danışma Hizmetleri Bölümünden F. Reha CEYLAN tarafından Antbirlik İlkokulunda 28/09/2023 tarihinde saat 10:00'da gerçekleştirilmiştir.

Eyl

2023-2024 eğitim-öğretim yılı Rehber Öğretmen/Psikolojik Danışmanlar Sene Başı Toplantıları Muratpaşa İlçe Milli Eğitim Müdürlüğü Özel Eğitim ve Rehberlik Hizmetlerinden sorumlu Şube Müdürü Ayhan IŞIK başkanlığında, Muratpaşa Rehberlik ve Araştırma Merkezi Müdürü Mustafa ACAR'ın katılımı ve Psikolojik Danışma ve Rehberlik Bölüm Başkanı Nuri KURTULUŞ'un sunumlarıyla 26 Eylül 2023 tarihinde gerçekleştirilmiştir.

Eyl

2023-2024 Eğitim-Öğretim yılında ilimiz yerel hedefi olan "Sınır Koyma" ile ilgili içerikler aşağıda sunulmuştur.

Ağu

Özel Eğitim ve Rehberlik Hizmetleri Genel Müdürü Sayın Doç Dr. Mustafa OTRAR ve Özel Eğitim ve Rehberlik Hizmetleri Genel Müdürlüğü Araştırma - Geliştirme ve Projeler Daire Başkanı Mecit Ramazan BARIN 09/08/2023 tarihinde kurumumuzu ziyaret etmişlerdir. Nazik ziyaretleri sebebiyle Genel Müdürümüz Sayın Doç Dr. Mustafa OTRAR ve Araştırma - Geliştirme ve Projeler Daire Başkanı Mecit Ramazan BARIN'a teşekkür ederiz.

Haz

Öğrencinin takvim yaşına göre 2023-2024 Eğitim ve Öğretim yılında Okula Kayıt durumunu e-okul yaş hesaplama adresinden öğrenebilirsiniz. Ayrıca ayrıntılı tabloyu aşağıda bulabilirsiniz.

72,73,74,75,76 ve 77 aylık özel gereksinimli çocuklarımız için  erteleme talepleri velilerimiz tarafından kurumumuza iletilmesi gerekmektedir.

Şbt

Depremden doğrudan etkilenmeyen illerde Bakanlıktan gelen Deprem Eylem Planı doğrultusunda 17 Şubat 2023 tarihinde RAM tarafından sorumluluk bölgesindeki Rehber Öğretmen/Psikolojik Danışmanlara Deprem ve Yas Psikoeğitim Programları ile öğretmen-veli oturumları hakkında uzaktan bilgilendirme toplantısı gerçekleştirilmiş, eylem Planında yer alan ikinci aşama çalışmalara ait "Deprem- Öğretmen Oturumu" 20 Şubat 2023 tarihinde öğretmenlere "Deprem-Veli Oturumu" 21-22 Şubat 2023 tarihleri arasında rehber öğretmen/psikolojik danışmanlar tarafından velilere uygulanmıştır.

Ock

İlçemizde bulunan resmi ve özel tüm eğitim kurumlarında çalışan yardımcı personele, kantin görevlilerine, servis şoförlerine ve güvenlik görevlilerine yönelik "Öfke ve Stres Yönetimi" konulu eğitim çalışmaları merkezimiz rehber öğretmeni/psikolojik danışmanı Nuri KURTULUŞ tarafından 10 - 11 Ocak 2023 tarihlerinde çevirimiçi olarak gerçekleştirilmiştir.

Ekm

Muratpaşa Rehberlik ve Araştırma Merkezi Psikolojik Danışma ve Rehberlik Bölümü tarafından Piri Reis İlkokulu tüm öğrencilerine yönelik olarak yapılan "Çocuk Oyunları ve Isınma Etkinliklerinin İlkokul Öğrencilerinin Motivasyon ve Kişisel Gelişimlerine Etkisi" konulu araştırma raporu aşağıda yayınlanmıştır.